A zsűri 7 kategóriában díjazta a pályaműveket, egy nyertes pedig közönségszavazáson került kiválasztásra.

Bemutatkoznak 2017. nyertes szervezetei:

 • Anyahajó – Anyaközpont és családi kikötő a József Attila-lakótelepen
  Legígéretesebb starup/új szervezet kategória
  Az Anyahajó Anyaközpont csapata egymást segítő közösséggé szervezi a lakókörnyezetében élő családokat. Teret és lehetőséget teremt a kisgyermekeikkel otthon lévő anyák számára, hogy kilépjenek a mindennapi monotóniából, és hogy az anyaközpont működtetése során megvalósíthassák és társadalmilag hasznosnak érezzék magunkat.
  Bemutatkozás
 • Budapest Bike Maffia – Krízis!
  Legjobb spontán civil akció kategória
  Rendkívüli időjárással indult az év, rendkívüli megoldást, azonnali segítséget követelt. A Budapest Bike Maffia KRÍZIS és KRÍZIS Extra akciójának keretében civil szervezetek és önkéntesek soha nem látott összefogásával segítettük az utcán élőket.
  Bemutatkozás
 • Ferencvárosi Közösségi Alapítvány – Swimathon 2016
  Legjobb adománygyűjtő akció
  Több mint 7 és fél millió Ft gyűlt össze az első magyar Swimathon-on, négy, korábban egymással együttműködésben nem álló civil projekt javára, több mint 1000 felajánlásból, magánadományozók, közép-és kisvállalkozások, nagy cégek partnerségével. 2016. június 18-án 70-en úsztak számukra fontos civil, ferencvárosi ügyekért az első magyar Swimathon közösségi adománygyűjtő kampányban és sporteseményen.
  Bemutatkozás
 • Motiváció Oktatási Egyesület – Küzdelem a tanodamutyi ellen. A TanodaPlatform érdekérvényesítő tevékenysége a tanodapályázat anomáliáinak feltárásával
  Egy ügy legjobb képviselete
  A Motiváció Oktatási Egyesület által koordinált TanodaPlatform sikeres tényfeltáró és érdekérvényesítő tevékenységet végzett az EFOP-3.3.1-15 „Tanoda programok támogatása” című Európai Uniós pályázati program anomáliái kapcsán. A TanodaPlatform tematizáló és feltáró munkájának köszönhetően az EMMI társadalmi vitára bocsátotta, majd újra kiírta a pályázatot, valamint gyorssegély jellegű támogatást ítélt meg a korábban már működő tanodák számára.
  Bemutatkozás
 • Polgár Alapítvány – Esélyt a szemnek!
  Legjobb együttműködés
  Az „Esélyt a szemnek” projekttel egy civil kezdeményezésre épülő szemüveg támogatási modellt sikerült letenni az asztalra. Egy hiánypótló új modellt az egészség-méltányosság elősegítésére és egy új sokszereplős civil- for-profit – állami együttműködésre. A Polgár Alapítvány legfőbb együttműködő partnere a Magyar Optikus Ipartestület és annak alapítványa.
  Bemutatkozás
 • SUHANJ! Alapítvány – SUHANJ! Fitness
  Legnagyobb hatású projekt
  A SUHANJ! Fitness egy Magyarországon egyedülálló, látás- és mozgássérülteknek egyaránt akadálymentesített, épek számára is nyitott, integratív edzőterem. A létesítmény megnyitásával egy ismert társadalmi problémára – a fogyatékkal élők hátrányos helyzetére, társadalomból való kiszorítottságukra, az őket sújtó előítéletekre – ad a SUHANJ! Alapítvány edzőterme újszerű választ.
  Bemutatkozás
 • Társaság a Szabadságjogokért – Hiányzó emlékek
  Legjobb kommunikációs kampány
  Magyarország legszegényebb vidékein szegény, de szeretetteljes családok tömegeitől veszik el gyermekeiket anyagi nehézségeik miatt. A gyermekek elszakítása óriási trauma az egész családnak, a szülők egyre nehezebben tudják felidézni az idegenben nevelkedő gyermekeikre vonatkozó emlékeiket, és nincsenek ott a gyermekük életének legfontosabb pillanataiban sem. Kampányunk során hianyzoemlekek.tasz.hu honlapon országos gyermekvédelmi szervezetek és szakértők támogatásával egy szakmai javaslatcsomagot is megfogalmaztunk, amit egy petíció formájában a Gyermekjogi Világnapon átadtunk az Emberi Erőforrások Minisztérium képviselőjének.
  Bemutatkozás
 • Jobb Veled a Világ Alapítvány – Boldogságóra Program
  Közönségdíj
  A világviszonylatban is egyedülálló Boldogságóra Program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Több mint ötvenezer tanuló és háromezer pedagógus vesz részt a programban.
  Bemutatkozás

Döntőbe kerültek:

 • Egy ügy legjobb képviselete
  Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület – A legkeletebbre élő, még magyar nyelvet beszélő népcsoport, a csángómagyarok érdekében tett erőfeszítések
 • Legígéretesebb startup
  “Sakkozzuk ki!” akciócsoport
  Utcáról Lakásba! Egyesület
 • Legjobb spontán civil akció
  Menhely Alapítvány – Fedél Népkül
 • Legjobb együttműködés
  Föld Napja Alapítvány – Együtt az ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel
  Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete – Együttműködés a koraszülött gyermekek jövőjéért
  Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete – Betegágy melletti sorstársi tanácsadás (révész szolgálat) és révészképzés tartása az OORI-val együttműködésben
 • Legjobb kommunikációs kampány
  Budapest Bike Maffia – MyBudapest Photo Projekt
  Hősök Tere Kezdeményezés – 30 napos Hősök Tere Kihívás
  Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet – “Hajléktalan tárgyak”
 • Legjobb adománygyűjtő akció
  Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület – Kerekítsd fel!
  Polgár Alapítvány – Cipőgyűjtés
  Van Esély Alapítvány – Mentés másként
 • Legnagyobb hatású projekt
  A Matematika Összeköt Egyesület – Medve Matek Program
  Heti Betevő Egyesület – Heti Betevő – a társadalmi érzékenyítésért
  Jobb Veled a Világ Alapítvány – Boldogságóra Program
  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület – Madárhatározó mobiltelefonos applikáció

2016-os díjazottak

Civil Díj 2016 civil díjazottak

2016 győztesei:

 • Bátor Tábor Alapítvány – “Élménykülönítmény – Csinálj sportot a jótékonyságból!” (Legsikeresebb adománygyűjtő akció kategória)
  Bemutatkozás
 • Bike Maffia Egyesület – “Budapest Bike Maffia” (Legígéretesebb startup/új szervezet kategória)
  Bemutatkozás
 • A Város Mindenkié Csoport – “Zéró kilakoltatást!” (Egy ügy legjobb képviselője kategória)
 • Polgár Alapítvány – “Roma tehetség program” (Legnagyobb hatású projekt kategória)
  Bemutatkozás
 • Országos Mentőszolgálat Alapítvány – “Tartsd életben! – Újraélesztés egyszerűen és gyorsan” (Legjobb kommunikációs kampány kategória)
  Bemutatkozás
 • BAGázs Közhasznú Egyesület – “Közös hatás: startupperek a bagi cigánytelepen” (Legjobb együttműködés kategória)
  Bemutatkozás
 • Rehab Critical Mass Alapítvány – “Rehab Critical Mass” (Legjobb civil akció kategória)