A Civil Díjak

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, összefogást generáltak, változást indítottak el, különösen innovatívak, vagy jó példával szolgálnak a többi civil szervezet számára, és a díjazással ismertséget és elismertséget adjon nekik. Hiszünk benne, hogy a civilek és civil szervezetek elkötelezett, jó ügyeket szolgáló és értékteremtő munkája nem csak a szakma, de a nagyközönség elismerésére is érdemes.

A Civil Díj programot a NIOK Alapítvány és együttműködő partnerünk, a Civil Iránytű Alapítvány rendezi meg évről-évre. A program főtámogatója az ERSTE Bank, médiapartnerünk az nlc.

A díjakat nyilvános pályázati szakaszt követően szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában. A zsűri tagjai részben civil szervezetek kiemelkedő képviselői, valamint civil ügyek iránt elkötelezett, neves vállalati szakemberek.

A döntőbe jutott szervezetek közönségszavazáson is részt vesznek, amelyhez a felületet partnerünk, az nlc biztosítja. A szavazáson keresztül a szervezetek munkájának híre több tízezer emberhez jut el minden évben.

A díjátadó gála évről évre a civilek munkájának ünnepe és a civil szervezetek találkozóhelye, amelynek megrendezésére egész évben készülünk.

A nyertes szervezetek oklevélben részesülnek, és megkapják a Civil Díj logó használatának jogát.